Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η οικονομική κρίση δεν ανατρέπει εορταστικά ταξίδια

photoΠαρά τις δύσκολες οικονομικές εποχές και τους περιορισμένους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, πολίτες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη εξακολουθούν να κάνουν σχέδια για το που και πως θα περάσουν τις γιορτές. Η περιοχή προσφέρει πλήθος επιλογών για χειμερινά ταξίδια και τουρισμό, από παράκτια μέχρι χειμερινά θέρετρα.
Ο Αριόν Μπανίστα από την Πρίστινα θα ταξιδέψει με την οικογένειά του στην Πόποβα Σάπκα, χειμερινό θέρετρο στην πΓΔΜ, με 11 lift σκι και 30 χιλιόμετρα διαδρομών σε πίστες σκι ανώμαλου εδάφους.
Η Ετλεβά Χατζιχισένι, δασκάλα από την Αλβανία, περνάει εδώ και μια δεκαετία τις χειμερινές διακοπές της στο Πόντγκραντετς, δίπλα στη λίμνη στα σύνορα με την πΓΔΜ.
«Ένα υπέροχο σπίτι δίπλα στη λίμνη…και να χιονίζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς…ηρεμία και ησυχία, απίστευτη φύση, καλή παρέα…ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά που θα τα περάσουμε στο σπίτι στα Τίρανα. Φέτος νιώθουμε τις οικονομικές δυσκολίες», δήλωσε η Χατζιχισένι στους SETimes.
Άλλοι, ωστόσο, μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα ταξίδι εκτός της περιοχής.
Η Έλσα Τόσκα, δικηγόρος στα Τίρανα, θα επισκεφθεί την Ιταλία, όχι μόνο για διακοπές, αλλά για να περάσει χρόνο με την οικογένειά της. Η Αλβανία έχει μεγάλες κοινότητες μεταναστών σε Ιταλία και Ελλάδα.
«Θα δαπανήσουμε περίπου 1.300 ευρώ, χωρίς τα έξοδα ξενοδοχείου, καθώς θα μείνουμε στις αδελφές μου», δήλωσε στουςSETimes.
Ο Γκλάουκ Χατζιμπεκίρι, 21 ετών, φοιτητής στην Πρίστινα, δεν έκανε σχέδια για τις διακοπές, όχι μόνο λόγω των οικονομικών περιορισμών, αλλά λόγω της απελευθέρωσης βίζα.
setimes