Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αλβανός ηγέτης στην πΓΔΜ καλεί κόμματα να ενωθούν

photoΟ αρχηγός της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση, Αλί Αχμέτι καλεί όλα τα Αλβανικά κόμματα να ενωθούν, στη συνεχή προσπάθεια επίλυσης ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Αλβανική μειονότητα στην πΓΔΜ.
Ο Αχμέτι, πρώην κοινοβουλευτικός ηγέτης ο οποίος διατελεί επί του παρόντος επικεφαλής του μεγαλύτερου Αλβανικού κόμματος της πΓΔΜ, δήλωσε σε συνεδρίαση της Αλβανικής διασποράς στη Γερμανία ότι τα κόμματα πρέπει να συνεργαστούν. Ωστόσο, ηγέτες του Κόμματος Εθνικής Δημοκρατικής Αναγέννησης (NDP) και του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) ανέφεραν πως δεν μεταπείθονται από τις ρητορείες του Αχμέτι.
"Μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την αποστολή για επίλυση του Αλβανικού ζητήματος στην πΓΔΜ", δήλωσε ο Αχμέτι. "Η χείρα συμφιλίωσης του DUI και η δική μου θα είναι πάντα εκεί. ...Νομίζω πως η αποστολή μου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί".
Ένδεκα χρόνια μετά τη Συμφωνία Πλαισίου της Οχρίδας, οπότε και τα Αλβανικά αποτέλεσαν κοινή επίσημη γλώσσα στην πΓΔΜ, δημιουργώντας ίδρυμα για τη βελτίωση των δικαιωμάτων των Αλβανών υπηκόων, η έκκληση του Αχμέτι λαμβάνει χώρα λίγο πριν την 100η επέτειο από τη δημιουργία της Αλβανίας στις 28 Νοεμβρίου.
setimes