Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΠΓΔΜ και η περιοχή προετοιμάζονται για πιθανές τρομοκρατικές απειλές

photoΗ αντιμετώπιση παγκόσμιας απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων σημαίνει πως η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, ανέφεραν ειδικοί έπειτα από πρόσφατη αντιτρομοκρατική άσκηση στην Οχρίδα, πΓΔΜ.
Πάνω από 100 μέλη του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της πΓΔΜ συμμετείχαν σε τριήμερη αντιτρομοκρατική άσκηση αυτό το μήνα στον Αερολιμένα Αγίου Παύλου της Οχρίδας. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η ειδική αντιτρομοκρατική αστυνομική μονάδα Τίγρεις.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε το κτίριο του αερολιμένα και άλλες εγκαταστάσεις κατά την τακτική άσκηση με τίτλο WAVE 2012. Ήταν η πρώτη "επιτόπια" αντιτρομοκρατική άσκηση ευρείας κλίμακας στην πΓΔΜ.
Η μονάδα είχε αποστολή την αντιμετώπιση εξομοίωσης κρίσης στην οποία αεροπλάνο είχε καταληφθεί από τρομοκράτες. Στόχος της άσκησης ήταν να βελτιώσει το συντονισμό και την κοινή επικοινωνία όλων των δομών ασφάλειας που είναι αρμόδιες για τη διαχείριση απειλών ασφάλειας.
Η εξομοίωση προέβλεπε αρκετά στάδια κατά τη διάρκεια της άσκησης, ξεκινώντας από την είδηση πως ένα αεροπλάνο έχει καταληφθεί, μέχρι την αντιμετώπιση τρομοκρατών σε διάφορες περιοχές του κτιρίου του αερολιμένα και μέσα στο αεροπλάνο.
setimes