Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

εστιάζει στην οικονομία και την καταπολέμηση της διαφθοράς η νέα Σερβική κυβέρνηση

photoΤο νέο υπουργικό συμβούλιο της Σερβίας συμπλήρωσε τον Νοέμβριο 100 ημέρες στην εξουσία και ο Πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας πρόβαλε την πρόληψη της πτώχευσης κράτους ως τη μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης.
"Βρήκαμε ένα άδειο ταμείο και σταθεροποιήσαμε την κρατική οικονομία. Οι μισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόματα καταβάλλονται τακτικά ... Οι ζωτικές λειτουργίες του κράτους, οι οποίες ήταν σε κίνδυνο, διασφαλίστηκαν σε τρεις μόλις μήνες", δήλωσε ο Ντάτσιτς στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι οι περαιτέρω προτεραιότητες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού κατά το ήμισυ, που επί του παρόντος βρίσκεται περίπου στο 7 τοις εκατό, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο τον δημόσιο τομέα και αυξάνοντας την παραγωγή. Σύμφωνα με αναλυτές, η περίοδος αυτή χαρακτηρίστηκε από προσπάθειες αποφυγής της πτώχευσης του κράτους, τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το Κοσσυφοπέδιο και την ενίσχυση της καταπολέμησης του εγκλήματος και της διαφθοράς.
setimes