Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Καταναλωτές του Κοσσυφοπεδίου,επιζητούν καλύτερη ποιότητα

photoΌλο και περισσότεροι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου αγοράζουν τρόφιμα που παράγονται τοπικά, ωστόσο αμφότεροι καταναλωτές και ειδικοί επιχειρήσεων συμφωνούν πως πρέπει να υπάρξουν βήματα για να βελτιωθεί η ποιότητα των εγχώριων προϊόντων.
Ο Πρόεδρος της Επιχειρηματικής Συμμαχίας Κοσσυφοπεδίου, Αγκίμ Σαχίνι, ανέφερε πως η κατανάλωση τοπικών προϊόντων έχει αυξηθεί 10 τοις εκατό κατά την τελευταία δεκαετία. Η οργάνωση ξεκίνησε πρόγραμμα για την προώθηση των τροφίμων που παράγονται τοπικά, με το σύνθημα, "Εγώ καταναλώνω εγχώρια προϊόντα, εσύ;".
Ο Σαχίνι ανέφερε πως οι τοπικές επιχειρήσεις μερικές φορές δεν βελτιώνουν την ποιότητα των προϊόντων τους ώστε να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές, αφήνοντας στους καταναλωτές την απόφαση του τι θα αγοράσουν. Ενώ κάποιοι καταναλωτές κλυδωνίζονται από τον λεγόμενο οικονομικό πατριωτισμό -- αγοράζοντας εγχώρια προϊόντα για να στηρίξουν επιχειρήσεις του Κοσσυφοπεδίου -- τελικά αυτό που καθορίζει τις πωλήσεις είναι η ποιότητα των προϊόντων.
setimes