Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το Κοσσυφοπέδιο θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή τράπεζα ανάπτυξης

photoΗ Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) θα εντάξει το Κοσσυφοπέδιο στα κλιμάκιά της στις 17 Δεκεμβρίου, ανοίγοντας εξαιρετικά απαραίτητα κανάλια οικονομικής βοήθειας ώστε να στηριχτεί η προβληματική οικονομία του Κοσσυφοπεδίου.
"Η τράπεζα αυτή αποτελεί σπουδαίο επενδυτή σε κράτη που βιώνουν μετάβαση και επενδύει σε ευρύ φάσμα τομέων", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι.
Ο Θάτσι εξήγησε πως το Κοσσυφοπέδιο ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για επενδύσεις σε τομείς εθνικής σημασίας -- γεωργία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενεργειακός τομέας.
"Παροτρύνω τις επιχειρήσεις του Κοσσυφοπεδίου να αναπτύξουν καλά και βιώσιμα έργα, και να κάνουν χρήση της ένταξης για να αυξήσουν τις επιχειρήσεις και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Αναμένεται πως το Κοσσυφοπέδιο θα ωφεληθεί από δεκάδες εκατομμύρια ευρώ υπό καλές συνθήκες και για συγκεκριμένα έργα κατά τα πρώτα χρόνια της ένταξης", δήλωσε ο Θάτσι.
Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να επιτύχουμε ιδιότητα μέλους καθώς σχεδόν τα μισά μέλη της ΕΤΑΑ δεν αναγνωρίζουν το Κοσσυφοπέδιο. Ωστόσο, η τράπεζα δραστηριοποιείται στο Κοσσυφοπέδιο από το 2000 με αθροιστικό όγκο επενδύσεων 100 εκατ. ευρώ.
setimes