Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Kοσσυφοπέδιο

 Σήμερα, στο Κοσσυφοπέδιο, στην πρεσβεία των Τιράνων, διοργανώνεται συνέδριο με θέμα: «Ο ρόλος της κρατικής υπόστασης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου», στο οποίο θα παρίστανται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα. Ο Μπερίσα μιλώντας για το ρόλο που διαδραμάτισε το Κοσσυφοπέδιο στην ανεξαρτησία της Αλβανίας,  το καθόρισε ως λίκνο των Αλβανών, στο οποίο έγιναν τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Αλβανίας.
«Σημαντικές μάχες έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο. Στο Κοσσυφοπέδιο δημιουργήθηκε ο Αλβανικός Εθνικός Στρατός και  έχει μετατραπεί σε λίκνο της εθνικής μας συνείδησης, των αλβανικών ιδεών. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο, στην ίδρυση του αλβανικού Κοσόβου και αν πάμε στην ιστορία, την εποχή του Συνεδρίου του Βερολίνου, θα διαπιστώσετε ότι είχε από τότε έναν σημαντικό ρόλο», δήλωσε ο Μπερίσα.
«Είναι ανάγκη οι Αλβανοί να εξετάσουν και να αναλύσουν την εθνική μας ιστορία, η οποία έχει χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο επιτυχημένες ιστορικές πορείες σε αυτήν την ήπειρο. Πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα. Φθάσαμε στην επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία ως έθνος παρά το ότι η ιστορία μας βασίστηκε σε μια πλαστογράφηση και οι τρομερές ιστορικές αλήθειες πρέπει να τοποθετηθούν στο ύψος που τις αξίζει», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον αλβανικό Shekulli.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr